Britse Transplantatie Spelen

Verslag van Sanne Gijsbers

Hoi allemaal, even een verhaaltje van mij, Sanne. Zoals de meesten wel weten heb ik bijna 6 jaar geleden een donornier gekregen. Nadien heb ik me aangemeld bij Transfit Nederland. Daarmee ben ik afgelopen week, met nog 4 andere golfers en nog een aantal andere sporters uit Nederland aanwezig geweest bij de Britse Transplantatie Spelen. Een 5-daags sportevenement voor getransplanteerde, levende donoren en familie van donoren, waarbij buiten het sporten om ook social events gehouden worden. Voor mij de eerste keer! Wat was het een bijzonder evenement met veel bijzondere, emotionele en toch ook mooie verhalen van getransplanteerde sporters en familie. Met dit stukje tekst wil ik ook even de aandacht vestigen op het belang van orgaandonatie en sporten/bewegen na transplantatie. Natuurlijk is sporten belangrijk voor je gezondheid maar het is ook een mooie manier om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Dan terug op het golfen, we speelden op The Warwickshire Golf & Country club in Coventry. Wat een mooie baan. Na op donderdag een oefenronde te hebben gespeeld , begon op vrijdag de wedstrijd met 78 deelnemers stableford en strokeplay. Na deze ronde bleek dat ik het beste had gelopen van alle 78 deelnemers, op een par 72 baan was ik met 74 slagen rond. Bij mijn eerste deelname meteen GOUD gewonnen. Wat een geweldige ervaring!

Ben, of ken jij iemand die getransplanteerd is en ook graag deelneemt aan een van de sporten neem eens een kijkje op www.transfit.nl
Als Golfteam van Transfit en ik persoonlijk zijn we altijd op zoek naar sponsors om deel te nemen aan dit soort evenementen. Van 30 juni tot 7 juli 2024 zijn bijvoorbeeld de Europese transplantatie spelen in Portugal en van 18-21 augustus 2025 zijn de wereld spelen in Dresden.

Mocht u iets willen bijdrage of willen sponsoren zodat ik of zelfs ons team mee kan doen aan dit soort evenementen neem dan gerust contact met mij op
via sanne.golf.transplantatie@gmail.com en neem gerust eens een kijkje
op transfit.nl

Strokeplaykampioene Sanne Gijsbers wint Goud op Britse Transplantatie Spelen