Swingerswedstrijd woensdag 21 juni 10 jaar De Swinkelsche

Greensome, maar niet met je eigen partner!

Doe het eens met iemand anders!

Iedereen meldt zich aan als team, man/vrouw, maar niet met je eigen partner. Meldt je je alleen aan dan wordt je gekoppeld aan een ander, zolang er maar een mixkoppel maakbaar is. (op volgorde inschrijving, maar teams gaan eerst voor). Er wordt gespeeld in een mixed koppel team van 2 spelers tegen een ander mixed koppel team van 2 spelers. Totaal speel je dus met zijn vieren in een flight. We beginnen met een kop koffie of thee met iets lekkers. Tussendoor is er nog baancatering en na afloop gezellige borrel ( 2 consumptiebonnen) met snacks.

De spelvorm: (Deze lijkt op een Greensome maar net even iets anders)

 

Het team bestaat uit een mixed koppel met spelers A en B dat als duo speelt:

   • Op elke hole slaan beide spelers af met hun eigen bal.
   • Op een par 3- wordt na de eerste slag gekozen met welke bal om beurten wordt verder gespeeld. (wordt gekozen voor de bal van speler A dan slaat speler B de volgende slag en daarna weer speler A enz. enz.)
   • Op een par 4- doen beide spelers twee slagen met hun eigen bal waarna wordt gekozen met welke bal om beurten wordt verder gespeeld.
   • Op een par 5- doen beide speler drie slagen met de eigen bal en kiest men daarna de favoriete bal om beurtelings mee verder te gaan.
   • Strafslagen hebben geen invloed op de volgorde van spelen.
   • Indien de partners één of meer slagen doen in de verkeerde volgorde, vervallen die slag of slagen en de partij krijgt twee strafslagen. De partij moet de fout herstellen door een bal in de juiste volgorde te spelen zo dicht mogelijk bij de plek waar voor het eerst in de verkeerde volgorde werd gespeeld (g zie Regel 20-5 v.d. Golfregels).
    Indien de partij een slag doet van de volgende afslagplaats zonder eerst de fout te herstellen of, in geval van de laatste hole van de ronde, de green verlaat zonder te kennen te geven de fout te willen herstellen, wordt de partij gediskwalificeerd.
   • Handicap verrekening
    Er wordt met een gezamenlijke handicap gespeeld, de handicapverreking vindt als volgt plaats: 80% van de laagste WHS-handicap & 20% van de hoogste WHS-handicap van beide spelers van het Duo.
   • Extra uitdaging

Voor iedere speler geldt: dat er minimaal een afslag op een par 3 wordt genomen, een afslag op een par 5 en 4 afslagen op een par 4.

Spelregels:

 • Iedereen meldt zich minimaal 30 minuten vooraf bij de wedstrijdleiding.

Extra toevoegingen:

 1. We spelen netto stableford (teamscore).
 2. Dames spelen vanaf rood, Heren vanaf geel.
 3. Inschrijfgeld: Speelrechtleden: € 10,- Peelrijtbaan- en registratieleden: € 60,-
  Gasten (vanaf 1 juni): € 75,-
 4. Inschrijving start 19 april 2023.
 5. We spelen een shotgun!.
 6. Na sluitingsdatum afmelden, geef dit telefonisch door aan de wedstrijdleiding.

 

Na beëindiging golfronde kaarten afgeven bij de wedstrijdleiding i.v.m. controle.

Wedstrijdleiding:

Jan Driessen en Rian Tielen  

SWINGERSWEDSTRIJD