HOLE 18

Een zeer uitdagende PAR 5, waarop een wedstrijd gewonnen of verloren kan worden wanneer er risico genomen wordt. Hier worden mannen van de jongens gescheiden (of zoals u wilt de vrouwen van de meisjes!).

TIP VAN DE PRO:

Hole 18 is een hole die je tot winnaar kan maken of tot verliezer. Uitdagend omdat er twee routes zijn naar de green. De kortste en meest risicovolle en de veilige rechterkant maar dat speelt veel langer.

Hcp: 0-18 : Optie 1 Risico: Driver links van de fairwaybunker en dan met een 2de schot links over het water naar de green spelen. Vergis je niet in de lengte en neem dit goed in overweging.

Optie 2 veilig: Neem een club die zeker voor de bunker blijft midden op de fairway en dan door spelen aan de rechterkant van de fairway en probeer met je 2de schot binnen de 150 meter te komen, daarna door naar de green en u heeft de ronde met een goede slot hole beëindigd.

Hcp 19-54: Neem een club die over de waterhindernis komt, daarna aan de rechterkant van de fairway door blijven spelen totdat u de green bereikt. Ga geen onnodige risico’s aan om de green aan te spelen over het water heen met een bunker voor de green. De ingang van de green is dan ook aan de rechterkant te vinden.

HOLE 18