NGF deelt onderstaand bericht. Wat in onze ogen eigenlijk overbodig zou moeten zijn. Maar helaas. De praktijk wijst uit, dat er nog té vaak (meerdere keren per week soms!!!) ballen worden geslagen binnen bereik van een greenkeeper aan het werk. Dit moet stoppen!

Een golfbal kan een snelheid van 200km per uur bereiken. Als zo’n bal iemand raakt, kan dat levensgevaarlijk zijn.

Onze greenkeepers zijn aan het werk voor u! En komen ’s avonds ook graag weer thuis.

Voor greenkeepers is de golfbaan hun werkplek. Om hun veiligheid te garanderen geldt er wereldwijd een voorschrift: wacht met slaan totdat de greenkeeper jou een teken geeft.
Greenkeepers doen veel van hun werk voor dag en dauw zodat wij zo veel mogelijk ongestoord kunnen spelen. Maar er is veel te doen en soms moet dat werk gedaan worden terwijl het druk in de baan is. Greenkeepers houden in dat geval goed in de gaten of er spelers aan komen. En ze maken plaats voor jou zodra ze je zien en geven een teken wanneer je kunt slaan. Heb dus even geduld. Hiermee voorkom je ongelukken en creëren we voor greenkeepers de veilige werkomgeving waar ze recht op hebben.

Is de kust veilig, dan kan het nog steeds voorkomen dat je een afzwaaier slaat. In dat geval moeten jij en je medespelers hard FORE! roepen.
Bij een afzwaaier zijn we allemaal geneigd om te denken: “Daar loopt toch niemand?” Maar weet je het 100 procent zeker? Je kunt lang niet altijd zien of er een andere golfer staat waar jouw bal naartoe gaat. Je weet ook lang niet altijd volledig zeker of er een greenkeeper aan het werk is waar jouw bal landt.
Je roept misschien soms ‘voor niets’ FORE! Maar als je het niet doet, kun je verantwoordelijk zijn voor een ernstig ongeluk – omdat anderen dan niet gewaarschuwd zijn en hun hoofd niet kunnen bedekken. Je zult er dan heel erg spijt van hebben dat je verzuimde om FORE! te roepen.

Dank voor je medewerking!