Het is Zaterdag 25 juni. Het is net even voor achten en de eerste spelers druppelen binnen. Totaal hadden er zich 49 ingeschreven, 13 Dames en 36 Heren. Er wordt gespeeld in flights van 3 spelers dit weekend.

De wedstrijdleiding controleert de bunkers nog even. Het heeft van donderdag op vrijdag flink geregend. Sommige bunkers waren uitgespoeld en er stond veel water in. Maar de greenkeepers hebben vrijdag hard gewerkt en het weer goed in orde gemaakt. Compliment voor de greenkeepers!

De heren bijten de spits af om 8.16 uur. De indeling is als volgt gemaakt: de beste 18 spelers zijn over de eerste 6 flights verdeeld. Dit is gedaan om in elke ronde een andere flight indeling te kunnen maken. De verwachting is dat hier de beste spelers bij zitten die zich plaatsen voor de middag wedstrijd, weer 18 holes. De cut ligt bij de beste 18 spelers. De andere spelers gaan door naar de runners up ronde, op zondag.

De Dames starten om 10.24, zij lopen vandaag niet alleen 18 holes maar ook nog een tweede ronde van 9 holes.

Er wordt fanatiek gespeeld vandaag en de greens zijn moeilijk te lezen en traag. Het weer is drukkend warm en er valt rond de middag een beetje regen, wat geen naam mag hebben.

Na twee spannende rondes bij de heren (bij de dames was het minder spannend), is de stand na dag 1 als volgt:

De top 3 bij de Heren is:

  • Jerome Pegarde                             160 slagen
  • Marc Vorderman                           162 slagen
  • Hein van den Einden                     163 slagen

Top 3 bij de Dames

  • Sanne Gijsbers                                 120 slagen
  • Vicky Kao                                         138 slagen
  • Anne-Marie van den Hurk                144 slagen

Het lijkt erop dat de 1e prijs bij de Dames  vergeven is. Bij de heren is het om te snijden, nog 6 mogelijke kanshebbers!  Maar kunnen de leaders hun voorsprong behouden, we zullen het morgen mee maken op dag 2.

(Alle tussen- en eindstanden zijn te zien op E-golf4U, ga naar wedstrijden en dan naar meerronden).

Terwijl iedereen naar huis gaat, maken we de flight-indelingen voor de zondag klaar en versturen we de startlijsten nog even. Intussen heeft Sandra haar werkpak maar weer eens aangetrokken om alle pinposities voor zondag te veranderen. Top gedaan Sandra! Terwijl ik naar huis fiets, krijg ik een regenbui over me heen, een lekke fietsband in Heeze en in Valkenswaard loopt de ketting eraf. Het kan ook niet altijd mee zitten toch.

Zondag, dag 2 van het kampioenschap. Om 11.08 uur starten de heren van plaats 26 oplopend tot plaats 18. Hierna starten om de beurt een heren flight en daarna een dames flight ( bij de Dames vanaf plek 11, helaas door een ziekmelding), tot uit eindelijk in de laatste flight van de wedstrijd de top 3. Bij de heren idem maar dan van plaats 18 tot de beste 3 in de voorlaatste flight.

Bij de Dames loopt het als verwacht, Sanne loopt verder uit ook al is ze niet helemaal tevreden over haar spel. Ook Vicky weet haar voorsprong te vergroten. Anne-Marie weet haar 3e plaats te consolideren.

Bij de heren is het nog spannend. De laatste 6 heren lopen allemaal een ronde laag in de tachtig. Terwijl we op het terras staan te kijken zien we hoe Jerome een provisionele bal speelt. De flight gaat zoeken, maar kan zijn bal niet vinden. Verliest hij nu op de laatste hole het Kampioenschap? Het antwoord is nee, want we moeten zeggen dat Marc op de laatste hole het kampioenschap wint.

De kaarten worden ingeleverd bij de wedstrijdleiding en gecontroleerd. Hierna volgt de prijsuitreiking op het terras. Als eerste worden de Dames gehuldigd, daarna volgen de Heren.

Uitslag bij de Dames:

Eerste plaats:
Sanne Gijsbers                               207 slagen

Tweede Plaats:
Vicky Cao                                         232 slagen

Derde plaats:
Anne-Marie van den Hurk                 241 slagen

Uitslag bij de Heren:

Eerste plaats:
Marc Vorderman           243 slagen

Tweede plaats:
Hein van den Einden       245 slagen

Derde plaats:
Jerome Pegard                245 slagen
(door een mindere laatste ronde dan Hein)

Slotwoord van de wedstrijdleiding:

Het was een mooi weekend, goed weer, de baan lag er naar omstandigheden goed bij. Het was heel gezellig, met name ook omdat er spelers en speelsters mee deden die geen kans maakten op de prijzen, maar die meedoen belangrijker vonden dan winnen.  Wij vonden het leuk om deze wedstrijd voor jullie te organiseren. Sanne, dank je voor de leuke onverwachte attentie en Marc bedankt voor het rondje. Wij hopen jullie en vele anderen volgend jaar weer te zien.

 

Met dank aan de Golfbaan dat we deze wedstijd mochten houden en die ons uitstekend verzorgden. De mogelijke verbeterpuntjes door jullie ingebracht zullen we mee nemen naar volgend jaar.

Op de onderstaande link kun je foto’s bekijken genomen op het kampioenschap Strokeplay.

https://myalbum.com/album/VKZgjh2fGUnRpu

De wedstrijdleiding,

Marcel van Beurden en Rein Thijssen