Downloads

Aanmeldformulier Registratielid

DOWNLOAD

ETIQUETTE GOLF

DOWNLOAD

“NIEUWE GOLFER”

Ben jij een nieuwe golfer? Pas begonnen met de sport, of misschien heb je het GVB jaren geleden behaald en wil je nu weer aan de slag? Maar misschien vind je de stap nog te groot, want hoe werkt het ook alweer? Bij deze wat informatie.

Voor je de golfbaan op mag, moet je minimaal een baanpermissie hebben behaald én je theorieexamen. Deze kun je behalen via een golfpro. Wij hebben een samenwerking met Edith Eijkemans, en Kyan Bosch die de golflessen invullen. Zie de informatie over de kennismakingslessen / beginnen met golf via deze link. 

Vervolgens moet je zelf aan de slag om een handicap te behalen. Je mag samen met iemand die al een handicap heeft gaan spelen om te oefenen, of om voor je handicap te lopen. Wil je aan de slag voor je handicap, zul je je ergens moeten registreren bij een club, zodat je handicap ook ergens bijgehouden kan worden. Dit kan bij Golfvereniging de Swinkelsche. Als je je hier wilt registreren kost dat €125,- per jaar. Zie hier de voordelen van zo’n registratielidmaatschap. 

Verder heeft het golf naast de diverse praktische regels, ook etiquette waar je je aan dient te houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk altijd snelheid door de baan te behouden, altijd je plaggen terug te leggen en de pitchmarks op de green te repareren met je pitchfork en de bunker aan te harken nadat je hier je bal uit geslagen hebt.

Overige regels van het golf en de etiquette vind je hier. https://www.golf.nl/zelf-golfen/beginnen-met-golf/regels-en-etiquette

Wilt u graag veel spelen na het behalen van uw handicap? Wij hebben diverse mogelijkheden waarop u veel kunt spelen. Bijvoorbeeld een speelrecht lidmaatschap. Hiermee betaal je speelrecht voor een jaar en kun je onbeperkt spelen. Wij verkopen ook 10-rittenkaarten die niet persoonsgebonden of op naam zijn. Hier kun je dus met meerdere personen gebruik van maken. Ook hebben wij een greenfeecard te koop. Ideaal als je 1 maand of enkele maanden veel wilt spelen. Al 1 maand onbeperkt spelen op de CC-baan voor €180,-. Al 1 maand onbeperkt spelen op de Peelrijtbaan (Par 3) voor €70,-

Kijk voor meer informatie over de tarieven op deze links.

Tarieven

Downloads

Aanmeldformulier Registratielid

DOWNLOAD

ETIQUETTE GOLF

DOWNLOAD

NIEUWE GOLFER